keskiviikko 10. joulukuuta 2014

KAAMOS

Uutisissa sanottiin, että kaamoskiukku on yleistä. Minä en ole kiukkuinen, en ainakaan jatkuvasti, mutta olen kyllä melko alakuloinen. Apea olo ei johdu yksistään kaamoksesta ja ankeasta joulukuun ilmastamme, vaan vuosi sitten kokemani järkytys rintasyövän löytymisestä luikertelee ajatuksiini. Kaamos ja syöpä kulkevat mielessäni samaa polkua, koska vuosi sitten oli ulkona yhtä synkkää ja pimeää, kuin tälläkin hetkellä. Luulen että valkoinen lumi voisi tuoda iloisempaa mieltä. Nämäkin tuntemukset ja muistot on elettävä ja toivon että ne ovat osa toipumista. Syövän vuositarkastus on pian ja sekin lisää alakuloani, lisäksi olen peloissani. Henkinen alakuloni lisää selvästi myös fyysisiä kipuja ja muita oireita. Lähenevä joulukaan ei tunnu tuovaan lohtua, vaikka pidänkin kovasti joulun tunnelmasta. Minun täytyy piristyä. Tänä jouluna saamme perhettä luoksemme maapallon toiselta puolelta. Mieheni tytär perheineen matkustaa Australian helteistä tänne ankeaan harmauteen, He tulevat ennenkaikkea pappaa, ja meitä muita katsomaan, mutta tulevat he myös katsomaan Suomea. Senkin tähden toivon, että sataisi lunta. Melko hullua meidän suomalaisten mielestä tulla tänne pimeyteen Australian auringosta ja helteestä, mutta heille tämä Suomen ilmasto on eksoottista. Kyllä minä tästä virkistyn, saanhan viettää jälleen ikimuistoisen joulun, siinä on iloa kerrakseen ja ehkäpä se lumipeitekin vielä saadaan myös tänne eteläsuomeen!

6 kommenttia:

 1. Minulla myös viime vuonna tähän aikaan tutkittiin pattia rinnassa ja loppiaisen jälkeen se sitten varmistui rintasyöväksi. Oli se raskasta ja ei jouluiloa oikein ollut. Nyt tänä vuonna pimeydestä ja sateista huolimatta odotan innolla joulua ja hössötan lahjojen, leipomuksien ja kaiken jouluun liittyvien asioiden kanssa. Olen niin onnellinen kun paha on leikattu ja hoidettu pois ja olen elossa ja toivottavasti pitkään eihän sitä tiedä olenko vuoden, viiden vuoden tai kahdenkymmenen vuoden päästä enään. Mutta tän loppuajan elän niin innolla kun vaan voin ja nautin ihanista pienistäkin asioista. Minulla oli syöpähoitajan aika tossa viime kuussa ja seuraavaksi on vasta kunnon kontrolli ja mammografiat vasta ens syksynä. Eli minulla ei ole vuosikontrollia ollenkaan. Leikkauksesta on silloin kulunut jo melkein kaksi vuotta ennen kun tutkivat mitään. Näin täällä Turussa toimitaan. Pitää vaan itse tutkia ja seurata itseään ja jos tulee jotain oireita niin sitten tutkitaan. Koitahan nyt piristyä ja mukavaa joulun alusaikaa sinulle. Ei ole enään montaa yötä jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksestasi, kyllä on ihana lukea kuinka olet elämäniloa täynnä! Niin olen kuullut, että eri paikkakunnilla hoidetaan eri lailla näitä kontrolleja. Mielestäni pitäisi kyllä olla yhtenäinen tapa koko maassa, vaikka pääasia tietysti on että kaikki tarkastetaan ja hoidetaan. Iloista Joulua, kyllä minäkin tästä piristyn:)

   Poista
 2. Moikka. Tsemppiä vuositarkastukseen. Itsellä oli ensimmäinen kontrolli siten, että syyskuussa mammografia, lokakuussa ultra ja syöpähoitajan vastaanotto. Pelkäsin aivan valtavasti ja kipuja tuntui olevan joka puolella. Kaikki kuitenkin hyvin, pakko yrittää uskoa että kaikki sujuu parhain päin. Terveisiä ja joulun odotusta koko perheelle. Halauksin Piipa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Piipa, ihanat terveiset sinulta, saan taas lisää voimia. Kyllä me "mimmit" näköjään kestetään ja jaksetaan! Terkkuja ja joulumieltä sinulle ja Hempalle ja lapsille!

   Poista
 3. Kiitos ihanasta blogistasi! Luen tätä säännöllisesti, hyvä huomata, että ei ole yksin kaikkine syöpälääkekipuineen ja kolotuksineen ja pelkoineen, epävarmuuksineen. Ihanaa, kun saat tohinaa ympärillesi jouluksi :) toivottavasti saat hetkeksi rauhaa syöpäajatuksilta. Musta märkä keli vetää mieltä matalaksi täälläkin, tuntuu ettei jaksa tehdä mitään. Mullakin viime joulu meni rintasyöpää surressa ja pohdiskellessa, vaikka leikkaus oli ollut jo ja syöpälääkärikin oli kertonut, että mulla ei enää olisi syöpää, niin eihän sitä uutista uskaltanut uskoa todeksi kuin vasta joskus keväällä, kun sytostaatit oli ohi. Mulla pitäis olla vuositarkastus tässä vuoden vaihteen tienoilla, aikaa ei vielä ole tullut, eli menee sitten näköjään ensi vuoden puolelle. Sulle hurjasti tsemppiä vuositarkastukseen! Mä pidän sekä peukut että varpaat pystyssä, että saat hyviä tuloksia :) Ja tottahan toki saat! Ihanaa joulun aikaa teille kaikille! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos valtavasti kannustuksesta. Me olemme "samassa veneessä" tuntemattomat ihmiset ja näin ollen tunnemme toisemme. Tsemppiä myös sinulle tarkastukseen ja yritetään nauttia tänä jouluna!

  Eeva

  VastaaPoista