lauantai 14. kesäkuuta 2014

LEIKKAUKSESTA TOIPUMINEN

Kun vuosi 2014 vaihtui, katselin leikkauksen jälkeen uudenvuoden raketteja sairaalan sängystä. Mielessäni pyöri että onkohan nämä viimeiset uudenvuoden raketit mitä näen. Mieliala oli hyvin apea, mutta kun uudenvuoden päivä valkeni ja sain luvan lähteä kotiin, mieliala koheni kummasti. Kotona leikkauksesta toipuminen eteni vauhdilla ja tieto siitä että syöpä on nyt leikattu pois, oli helpottavaa. Ystävät ja sukulaiset kävivät minua katsomassa ja se ilahdutti.  Terveenä ollessani en olisi ikinä uskonut että jaksaisin tuijottaa televisiosta kaiken maailman saippuasarjat, Eastendersistä Lemmen viemään, mutta kyllä vain, katsoin ne kaikki, saippuasarjojen hullunkuriset juonet auttoivat edes hetkeksi unohtamaan sairauden ja kivut.

Mietin myös miten äiti sai ajatukset pois sairaudestaan. Siihen aikaan, vuonna 1978 ei ainkaan televisio tuonut paljoa helpotusta, sillä kanavia näkyi vain kolme ja ohjelmat näytettiin ainoastaan iltaisin. Äiti rakasti käsitöitä,  hän todennäköisesti sai ajatukset pois sairaudestaan kutomalla ja ompelemalla. Äiti sai myös voimia uskosta, hän uskoi että Jumala parantaisi hänet.

Leikkauksesta toipuminen sai vauhtia kun haava parani ja kivut helpottivat. Kun jaksoin lähteä liikkeelle, elämä tuntui elämältä ja välillä jopa unohdin hetkeksi, että olen sairas, se vasta oli ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti