keskiviikko 31. joulukuuta 2014

VUOSITARKASTUS

Lääkärintarkastus oli eilen. Tarkastus oli samassa tilassa, missä sain vuosi sitten tietää sairastavani rintasyöpää, ahdistava paikka. Aikani oli yli kaksi tuntia myöhässä. Kohtuutonta, vai onko, oli kuulema tullut äkillisiä potilaita väliin ja lisäksi alkoi juuri ennen minun vuoroani lääkärien kokous, missä kaikkien lääkärien tuli olla paikalla. Viis odottavasta potilaasta, siis minusta. No, minä kävin kahvilla ja odotin kuuliaisesti ja valittamatta, olenkohan minä liian kiltti? Hoitaja onneksi kävi minulle selvittämässä asiaa ja hän oli kovin pahoillaan tilanteesta. Lääkärikin vihdoin saapui iloisena paikalle. Hän oli nuori ja oikein ystävällinen sekä kohtelias, mutta mutta... Lääkäri kertoi että ultra oli puhdas, mutta mammografiassa näkyi jotain, ei mitään, mistä pitäisi olla huolissaan tai  mille nyt tehtäisiin mitään,  mutta sitten tulevaisuudessa ehkä joudutaan tekemään jotain. Siihen minä kiireesti kysymään, että mitä sieltä löytyi? Jotain rinnan teknisluonteista tiiviyttä, lääkäri kertoi ja jatkoi että tulevaisuudesta ei koskaan tiedä mitä tulee tapahtumaan ja että ei voi muuta kun toivoa parasta, mutta tällä hetkellä kaikki on kunnossa. Sitten hän meinasi lähettää minut kotiin. Minä ihmettelin ääneen, että eikö hän halua katsoa leikkausaluetta? Lääkäri rupesi nauramaan ja sanoi että oho, meinasipa unohtua. Tutkimuksen jälkeen lääkäri iloisena lähetti minut pois, toivotti hyvät jatkot. Hoitaja seurasi perässäni odotustilaan ja pahoitteli lääkärin puheita ja sanoi että kaikki on oikeasti kunnossa ja että kuvissa ei oikeasti ollut mitään poikkeavaa. Hän sanoi että voin lähteä rauhallisin mielin kotiin jatkamaan elämääni ja käski vielä hemmottelemaan itseäni. Tämä ei ollut minulle ensimmäinen kerta vuoden sisällä, kun "typerän" lääkärin lausuntoja ja käyttäytymistä korjailee asioihin enemmän perehtynyt, empaattinen hoitaja.

2 kommenttia:

  1. Huh huh! Hiukset nous pystyyn, kun tätä luin! Pahemman sorttinen jännityskertomus tosiaan. Nyt vaan uskot reippaasti hoitajaa ja unohdat tyhmän lääkärin puheet. Jos sun rinnassa ihan oikeasti jotain olisi, sitä tutkittaisiin tarkemmin. Onnellista Uutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle, näinhän minäkin sen ajattelen ja laitan lääkärin käyttäytymisen kokemattomuuden piikkiin, mutta vähän jäi mietityttämään. Hyvää Uutta Vuotta!

    Eeva

    VastaaPoista